Известие

Collapse
No announcement yet.

Лапма и стрелка на резервоара

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лапма и стрелка на резервоара

Днес ми се случва следното:
    Качвам се, давам на контакт, лампичката ми мига на резервата, а стрелката е закована под резервата... Викам си ще запаля, ще потегля и ще се осъзнае тъпата стрелка. Да ама не, след 10 км. не мръдна и си стои закована под резервата и си свети. Изгасих и пак дадох на контакт, мига 4-5 секунди и започва да свети без мигане, а знам че бензин си имам още доста...

Идеи някакви, за сега първата ми идея е утре да налея бенз да видим дали няма да се раздвижи ако се е заклещил поплавъка, но до сега мигаща не съм я виждал тази лампа или не съм обръщал внимание просто. Не знам.
    Alfa Romeo 156 1.6TS '97 - TOTAL QUARTZ 7000 10w40

И аз не съм виждал въпростната лампа да мига.Нещо се е случило с поплавъка.При мен пък закова малко над средата и си стои там от две седмици,но не ми се занимава с това сега.
    Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Ето направих клипче даже, на тъмно нямам фокус на телефона, но се разбира идеята
      https://youtu.be/cpTy9G35OCc

Comment

Идеята се разбира,но според мен преди да извадиш помпата,трябва да си се снабдил с нов(втора употреба поплавъков механизъм).Той е отделна част.Възможноста твоят да се "поправи" е голяма,но все пак... .Успех!
        Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Дааа, извадих помпата, мръднах поплавъка нагоре надолу, стрелката въобще не реагира... С друга кола отидох до морга, взех един поплавък да пробвам и воала, стрелката вече си работи.

Явно като има проблем с електрониката на въпросния поплавък, лампичката мига... Ако е само заседнал нещо, няма да мига може би.

Comment

Working...
          X